top of page

ILULISSAT

2 x 24 nukik© boliger

24 nukik© boliger: 3-4V
Ilulissat, lokalområde A32
Bygherre: Grønlands Selvstyre
Rolle: Arkitekt [CT]
Ingeniør: SM Verkis ApS
Entreprenør: KJ Greenland A/S
Realiseret: 2020-22

samt
24 nukik© boliger: 8 stk 3V + 16 stk 2V
Ilulissat, lokalområde A32
Bygherre: Avannaata Kommunia
Rolle: Arkitekt [CT]
Ingeniør: SM Verkis ApS
Entreprenør: KJ Greenland A/S
Realiseret: 2020-22


Boligsystemet nukik© er under opførsel i Ilulissat med 24 boliger til Grønlands Selvstyre og yderligere 24 til Avannaata Kommunia så bygherrerne har glæde af en fælles byggeplads og anstilling.

Nukik© boligerne til Grønlands Selvstyre består af 6 bygninger, hver med 2 stk 3V og 2stk 4V lejligheder.

Det nye lokalområde A32 i Ilulissat får et vejanlæg der sikrer at alle boliger får bedst mulig udsigt over havn og isfjord mod sydvest. Bygningerne har stue og opholdsrum mod sydvest og udsigt til havnen og udmunding af isfjorden.

De karaktergivende vingetrapper fører til en overdækket indgang til bolig og depot, der er godt skærmet mod regn og sne og lever op til navnet nukik der betyder stærk og kraftfuld på grønlandsk. Bygningerne konfigureres parvis med 3V eller 4V lejligheder efter behov. Grønlands Selvstyres bygninger indeholder hver 2 stk 3V og 2 stk 4V.

Lejlighederne er kompakte og velisolerede og alle har egen altan. Ventilationsanlæg er i teknikrum med centralt placeret adgang på vingetrappen. Boligsystemet giver mulighed for at udstyre depotet med stålvask til brug for bl.a. fangster fra jagt og fiskeri.

3V er netto 68,8 (82 m² brt)
4V er netto 81,8 (95 m² brt)


Boligernes planløsninger gør det muligt at opdele opholdsstuen fra spiseafdelingen med en frithængende træ-skydevæg. Der er betongulve med gulvvarme som er behagelige at gå eller lege på, ligesom de er slidstærke til boliger med mange skiftende lejere.

Projektet er fokuseret på bæredygtighed i byggeriet, optimal arealudnyttelse samt lav kompleksitet. Byggeriet henvender sig til målgrupper med lavere indkomster og det har derfor været en vigtig forudsætning fra begyndelsen af design processen at opnå besparelser på betonelementerne som blev optimeret så 3V og 4V versioner er næsten 90% ens.

Nukik© boligerne til Avannaata Kommunia består af 6 bygninger. 2 bygninger rummer 8 stk 2V lejligheder hver og 2 bygninger hver rummer 4 stk 3V som beskrevet ovenfor.

Bygningerne med 2V lejligheder bygger på samme formsprog som de øvrige i nukik© boligsystemet. Boligerne er anlagt i to etager og to opgange pr. bygning, 8 lejligheder i hver bygning. Ankomstdækket er en bro over terræn med diskretion fra læskærme og trappe til 1. sal. Boligerne er for enlige eller par og alle med egen altan. Samtlige arealer inklusive gangen udnyttes til funktioner.


2V er netto 36,3 m² (55 m² brt. inkl. depoter og fælles teknikrum)(Alle luftfotos er © KJ Greenland A/S)

Qarsoq-logo-diesel_transp.png
bottom of page