top of page

NUUK

Indkvartering Inatsisartut

Bygherre: Grønlands Selvstyre
Projekt: Indkvartering Inatsisartut - TUULLIIT
Fase: Opføres 2023-2024 i Totalentreprise
Sted: Nuuk, Grønland
Rolle: Arkitekt [CT] og projektering
Ingeniør: Inuplan A/S 

TUULLIIT boligerne skal spare samfundet for lejeudgifter når udefra kommende landstingsmedlemmer er i Nuuk for at deltage i Landstingets samlinger.

 

Opgaven var at tegne enkle 2- rums og 3-rums boliger i to plan hvor den mindre af de to boliger er ligeså attraktiv som den store. Det er løst ved at give 2-rums boligerne dobbelthøje rum med god pladsfornemmelse, hvor 3-rumsboligerne har deres ekstra rum. Boligernes størrelse og aptering ligger et sted mellem et privat hjem og en lille funktionel hotellejlighed. 

Variation har været et nøgleord, dels fordi glæden ved at bo i et varieret byggeri er større end at bo i et monotont byggeri, men også fordi varierede byggerier kan opnå en længere levetid end monotone byggerier.  De små variationer sparer mere over tid end de koster ekstra under opførsel.  

Byggeriet er tilpasset områdets fine skala og boligdybderne giver en livfuld tagkant der accentueres af læskærme i stål hvorfra indbygget lys kastes ned på dæk og trapper. De små variationer gør bebyggelsen levende og indbydende og giver området et generelt løft. Facaderne beklædes med varmebehandlet træ der får lov at patinere og blive grålig med tiden så driftsomkostningerne holdes meget lave.

Foruden 2 og 3 rums boliger, der begge forekommer i en smal og en bred version, er der 2 rums boliger med øget tilgængelighed samt et fælleshus til mindre arrangementer. 

bottom of page