top of page

NUUK

Kræftpatienternes hus Neriuffik

Projekt: Neriufffik 
Bygherre: Styregruppe bestående af Neriuffiit Kattuffiat (Kræftens bekæmpelse i Grønland), Kræftens bekæmpelse i Danmark samt Grønlands Selvstyre.
Fase: Kontrahering
Rolle: Totalrådgiver, Arkitekt [CT/MJ]
Underrådgiver: INUPLAN A/S

 

Kræftens bekæmpelse i Grønland får med denne bygning sit eget hovedkontor samt vigtige 'livsrum' faciliteter efter danske og engelske forbilleder. Neriufffik betyder på grønlandsk 'et sted, hvor der er håb'.

Neriuffik danner kort sagt et bindeled mellem den diagnose, en patient har fået stillet af sygehusvæsenet og den nye hverdag han eller hun skal indstille sig på med sin familie. Personalet er uddannet i at hjælpe og vejlede patienter om alt fra sygdomsforløb til motion og foruden rådgivning bruges bygningen til åbne arrangementer og danner ramme om indsamlinger. 

Neriuffik er centralt placeret i Nuuk tæt ved hjørnet af Qatserisut og Aqqusinersuaq, hvor bygningen har parkering. Der er drop-off zone ud for den overdækkede hovedindgang, hvor man kan vente i læ og ly.
 

Alle fordelingsarealer er forbundet af et stort og hjemligt lounge område, der af diskretions hensyn udstyres med højryggede stole og åbne reoler så funktionerne opdeles.

Frokosthjørnet med udgang til terrasse ligger centralt i bygningen, så det er let at byde nye besøgende velkommen. Køkkenet er åbent for medarbejdere og brugere af huset, så samvær kan blandes forsigtigt.

Dertil er der familierum til patienter, der i en periode har behov for at være sammen med familien i en privat atmosfære. Her er eget tekøkken og toilet samt udgang fra familierummet til terrassen.

Den korte fordelingsgang leder til den store sal, der anvendes som kursuslokale og hovedkontor ved store indsamlinger. Fire kontorer til administrationen og rådgivningen åbner sig med store glaspartier mod gangen og har panelgardiner for diskretion.

Bygningen lukker sig mod nord og åbner sig mod syd og vest. Terrassen mod gårdsiden er tilpasset fjeldet og fundamentet udnytter frihøjden under salen til kælderdepot.


Bruttoareal: 372 m²
Overdækket repos: 24 m²


Neriuffik opføres med økonomisk støtte fra Kræftens Bekæmpelse i Danmark og A.P. Møller Fonden.

Qarsoq tegnestue ApS har udført projektets idéoplæg uden honorar.

Qarsoq-logo-diesel_transp.png
bottom of page