KNR Fra S 1.sal
KNR Fra S 1.sal

press to zoom
Ny KNR gangbro fra Studie 2
Ny KNR gangbro fra Studie 2

press to zoom
KNR hovedindgang
KNR hovedindgang

press to zoom
KNR Fra S 1.sal
KNR Fra S 1.sal

press to zoom
1/11

NUUK

Ny KNR

Bygherre: Grønlands Selvstyre
Projekt: Ny KNR
Realiseret: Under projektering
Sted: Nuuk Grønland
Rolle: Arkitekt [CT] og projektering
Totalrådgiver: S&M Verkis ApS

Ny KNR skal rumme nye faciliteter for Grønlands nationale Radio og TV-produktion. Mediehuset er til hverdag en lukket produktionsramme men slår ved særlige lejligheder dørene op for store arrangementer.

Bygningen er formgivet så det 200 kvm centralt placerede  Studio 1 kan åbne sig og inddrage hele det åbne foyerområde til ekstra publikumsareal og dermed fordoble sin kapacitet. Bygningskroppen ligger som en ekstern harddisk og sender ud til hele Grønland.

Alle funktionelle og tekniske krav er belyst gennem fuld brugerinddragelse i en række møder fra 2014-2017. I stueplan findes foruden Studio 1, TV-produktion, garager, værksteder, administration og lignende. På 1. sal ligger KNRs Radio- og Nyhedsredaktioner samt flere studier.

Ny KNR genetableres på sin tidligere placering på Kissarneqqortunnguaq og er sammen med de øvrige eksisterende og planlagte funktioner med til at definere områdets nye status indenfor kultur og sport.
 

Qarsoq-logo-diesel_transp.png